Költöznek a lovak is?

A Polgármesteri Hivatal nem akar tágítani a tervtől: továbbra is el szeretné költöztetni a Romsilva Lovardát a jelenlegi helyéről a Mezőgazdasági Líceum istállóiba. 2010 decemberében már elfogadták a határozatot a tanácsosok, azonban a Környezetvédelmi Minisztérium ezzel sem ért egyet.

Újabb vitalehetőség merült tehát fel Dorin Florea és Borbély László között: előbbi szabadulni akar a lovaktól egy park létesítése végett, utóbbinak esze ágában sincs ezt megengedni, sőt 2 millió lejjel finanszírozza az intézményt annak továbbfejlesztéséhez.

18,72 hektárnyi területről van szó, itt működik jelenleg a Romsilva – Országos Erdőgazdálkodási Hivatal lovardája. 86 fajtiszta mén, három istálló, egy olimpiai méretű aréna, több férőhelyes nézőtér és versenyeknek fenntartott pálya tartozik hozzá. Mindezt az önkormányzat városi parkká alakítaná, mivel optimális a fekvése, és közel van a város sport-bázisához. Csakhogy a kezdeményezéssel a környezetvédelmi miniszter nem ért egyet, Borbély szerint ugyanis a marosvásárhelyi lovarda az ország egyik legjobb lovasparkja.

Hogy költöznek-e a lovak vagy sem, hónap végén eldől. Ekkor tartnak általános nagygyűlést a Romsilva tagjai. De nagy a valószínűsége annak, hogy Florea ezen terve is füstbe ment terv lesz…

Share this post

PinIt
scroll to top