Korlátoznák a közterületen parkoló cégautók számát

A Polgármesteri Hivatal korlátozná a város közterületein parkoló céges járművek számát. Legalábbis ez derült ki a Helyi Tanács gyűlésének egyik határozatából. Az új törvényre azért lenne szükség, mivel a köztéren állomásozó autók gátolják a közlekedést – áll a tervezetben.

Amennyiben elfogadják a döntést, a vállalati autók kerekeit megbilincselnék, és pénzbírságot rónának ki az illető cégre a parkolásért.

Az elmúlt időszakban igencsak „megnőtt a város közterületein állomásozó buszok, mikrobuszok, teherszállító járművek, 3,5 tonnánál nehezebb haszongépjárművek és céges autók száma. A Marosvásárhelyi Helyi Rendőrség és a Közterület-kezelő Osztály felmérése azt mutatja, hogy ezek tulajdonosai gyakran forgalmas útszakaszokon állomásoznak, így megnehezítik a magánszemélyek parkolását, ráadásul a közlekedést is akadályozzák” – áll a tanács indoklásában.

Mivel a helyzet tűrhetetlen, speciális parkolócédulák megvásárlására köteleznék a fenti céges járművek vezetőit. Arról pedig, hogy a város melyik részében lehet majd parkolni ezekkel a jegyekkel, a Közlekedésügyi Bizottság dönt.

Akik szabálytalanul parkolnak majd, az illetékesek a gépkocsik kerekeit megbilincselik. A kerékbilincs levételéért 60 lejt kell fizetni, ha azt a tulajdonos 48 órán belül kérvényezi. Ha meg nem, akkor minden további napért 40 lej jár. Emellett büntetést is kapnak a járművezetők, amelynek összege 1000-től 2000 lejig terjed – adja hírül a szekelyhon.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top