A kormány is csatlakozik idén a Föld Órája programjához

Idén a romániai kormány is csatlakozik a Föld Órája nemzetközi projektjéhez jelentette be Korodi Attila környezetvédelmi miniszter csütörtökön. A miniszter a szerdai kormányülésen javasolta, hogy a minisztériumok és alárendelt intézményeik is csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és oltsák le villanyaikat, kapcsolják ki nem létfontosságú elektromos berendezéseiket március 29-én, szombaton este fél kilenc és fél tíz között.

fold-napja

A miniszter a Képviselőház és a Szenátus elnökét, valamint a megyei tanácsok elnökeit is felkéri levélben, hogy csatlakozzanak az eseményhez. A Környezetvédelmi Minisztérium pedig útmutatót is készít, amelyet március 28-án eljuttatnak minden érdekelt félhez.

Ezenkívül Romániában idén 13 város is pályázik Föld Órája Fővárosa díjra, többek között Bukarest, Beszterce, Nagybánya, Szatmárnémeti és Segesvár is. Az a város nyerheti el a Föld Órája Fővárosa díjat, amely a legeredetibb programmal készül, és a közösségre a legnagyobb hatást tudja gyakorolni. A címet tavaly Temesvár nyerte el.

A Föld Órája a Természetvédelmi Világalap (WWF) által elindított esemény, amelyre minden március utolsó szombatján kerül sor. Tavaly 152 ország 7000 városában oltották el a villanyt, kapcsolták ki az elektromos készülékeket. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé. Az esemény célja, felhívni a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

Share this post

PinIt
scroll to top