Kormányülést szeretne Florea Marosvásárhelyen

Emil Boc és a Kormány további képviselői társaságában tárgyalná meg Marosvásárhelyen Dorin Florea a Somostetőn áthaladó terelőút tervét. A városfő ugyanis úgy véli, a Környezetvédelmi Minisztérium blokkolja a projekt kivitelezését.

Florea felháborodását az váltotta ki, hogy megtudta, Brassó megyében 7 hektárnyi erdő kivágását engedélyezték egy pálya megépítésére, amelynek helyében csupán 1 hektárnyi területet erdősítenek vissza. Ezzel ellentétben, Marosvásárhelyen 7 hektáron vágnák ki a fékat, és további 37-en ültetnének csemetéket, de ez már nem engedélyezett.

A polgármester elhatározta: a jelenlegi helyzetképet mielőbb a miniszterelnök elé terjeszti. Felajánlja Bocnak, hogy kormányülést szervez Marosvásárhelyen, amelynek keretén belül bemutatja a kormányzóknak a terelőút-projektet, és bebizonyítja, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium az, aki meggátolja annak kivitelezését.

Mint ismeretes, az önkormányzat terelőúttal kötné össze a kórházak térségét a Tudor lakónegyeddel – a Somostetőt átszelve –, hogy megkönnyítse a város gépkocsiforgalmát. A projekt kivitelezését azonban többször is lefújták.

Share this post

PinIt
scroll to top