Környezetszennyezésért büntették Görgényhodák önkormányzatát

A Környezetvédelmi Őrség 75 ezer lejes pénzbírsággal illette a Maros megyei Görgényhodák önkormányzatát. A büntetést a Görgény folyó partján lévő szemetesgödör miatt kapta a község.

A megyei vizek tisztaságának felmérése során bukkantak rá a hatóságok a folyóparti gödörre, amelyben fűrészport találtak az ellenőrök. Laurenţiu Cincea, a Környezetvédelmi Őrség vezetője úgy nyilatkozott, a folyó közvetlen közelében illegális szemetesgödröt találtak, benne fűrészporral és építkezés során keletkezett egyéb hulladékokkal, 1 kilométeres területen.

A törvényszegés és a víz szennyezése miatt az Őrség 75 ezer lejes büntetést rótt a község önkormányzatára. Laurenţiu Cincea hozzátette, amennyiben a községháza 48 órán belül törlesztené a bírság értéket, csupán a fele összeget kell, hogy kifizesse. Ugyanakkor elő is terjesztheti az ügyet a hatóságok felé, ha igazságtalannak tartja a büntetést – egészítette ki a vezető.

Az ellenőrzések során sikerült felmérni a megye folyóvizeinek, valamint azok partjainak az állapotát, az eredményeket pedig összesítve továbbítják a Környezetvédelmi Minisztériumnak.

Share this post

PinIt
scroll to top