Korszerű szülészet a Megyei Sürgősségi Kórházban

Legtöbb három ágyas kortermek, valamennyinek külön bejáratú mellékhelyiség, légkondícionáló berendezés és egyéb felszerelések – így fog festeni a Megyei Sürgősségi Kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya, a rehabilitáció után.

A felújítási munkálatoknak 2012-ben fognak hozzá, a klinikát átalakító és kiterjesztő tervek már el is készültek. A korszerűsítés azonban nem érinti majd az osztály aktivitását, ugyanis a munkálatokkal párhuzamosan fogadni tudják majd a betegeket is.

A kórház vezetősége már megkezdte az intézkedéseket a munkálatok elkezdéséhez. Jelenleg a korszerűsítési engedély megszerzését kérvényezte az intézmény a Megyei Tanácstól.

A városvezetők szerint, a rehabilitációt követően ugyanerre az osztályra költöztetik majd át a jelenleg a Járóbeteg-klinikán működő Genetikai Laboratóriumot is. Ez ugyanis kizárólag az újszülött osztályt és a nőgyógyászatot szolgálja ki – már a terhesség alatt megnyilvánuló genetikai rendellenességek felfedezésével foglalkozik. A helyiség pedig, ahol most található, alkalmatlan a labor további működéséhez – állítják a szakemberek.

A kórház szóban forgó osztályának a rehabilitációja megközelíti a 2,5 millió eurós összeget, amelyet a tervek szerint az Egészségügyi Minisztérium és a Világbank finanszíroz az intézménynek. Az épület 8., illetve 9. emeletét érintik majd a javítási munkálatok.

Fotó: Beke Alpár

Share this post

PinIt
scroll to top