Korszerűsítik a dicsőszentmártoni kórházat

A Maros Megyei Tanács képviselői 1 millió 500 ezer lejt utalnak át a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház felújítására annak érdekében, hogy a sürgősségi ellátást igénylők számára lerövidítsék a szolgáltatáshoz való hozzáférés időtartamát, ezáltal hatékonyabbá téve a kórházi ellátást is.

Ebből az összegből körülbelül 600 ezer lejt a tavaly befejezett munkálatok elmaradt kifizetéseire szánnak az egészségügyi intézmény vezetői. Továbbá, megépítenek egy helikopter leszállót is, amelynek segítségével a szakemberek rövidebb időn belül oldhatják meg a sürgős esetek orvoslását.

Szász János, a dicsőszentmártoni kórház menedzsere úgy nyilatkozott, eddig a SMURD helikoptere a település futballpályáján tudott csak leszállni, a betegeket pedig mentőautóval kellett addig és vissza elszállítani. Azonban, ha meglesz a leszálló, nem lesz már szükség a mentőautós szállításra, így hatékonyabban és gyorsabban folyhat majd a munka – magyarázta a menedzser.

Szász hozzátette, a helikopter leszállóját a kórház területén hozzák létre, azon a téren, amelyet jelenleg az alkalmazottak parkolóként hasznosítottak. Ezt fogják meghosszabbítani a normáknak megfelelően, majd hozzálátnak annak megépítéséhez.

A tervek szerint, a létesítményt csatlakoztatni fogják az épület leendő felvonójához, amelynek célja a kapcsolatteremtés a kórház sürgősségi és intenzív osztálya, valamint az alagsor között.

A munkálatokat legkésőbb idén ősszel fejezik majd be.

Share this post

PinIt
scroll to top