Korszerűsítik a jogosítvány-nyilvántartó és kibocsátó rendszert

Pénteken, október 19-én, és hétfőn, október 22-én szünetel a marosvásárhelyi jogosítvány-nyilvántartó és kibocsátó osztály tevékenysége.

A Maros Megyei Prefektusi Hivatal szerint, ezeken a napokon hajtják végre a rendszer országos szintű korszerűsítését, ennek értelmében pedig félbeszakad a jogosítványok és az azokat helyettesítő okiratok, a forgalmi engedélyek és az azt bizonyító okiratok, illetve számtáblák és ideiglenes rendszámok kiállítása.

Továbbá, a fenti napokon nem lehet majd elméleti vizsgát letenni a jogosítvány megszerzésének érdekében, a gyakorlati tesztelést viszont nem érinti a munkaszünet. Ezutóbbi az előrejegyzések szerint történik – tették hozzá a Prefektusi Hivatal képviselői.

A rendszer tejles felújítására jövő év első negyedében kerül sor, amikor a bejegyzett járművek nyilvántartását szolgáló alkalmazások is működésbe lépnek. Idén októberben egyelőre a jogosítvány-nyilvántartó és kibocsátó részleg informatikai frissítését bonyolítják le. Ez az első fázis év végén zárul le.

A korszerűsítés lényege, hogy megkönnyítse a jogosítványkérvényező és -kibocsátó folyamatot. Egyik nagy előnye az új rendszernek az lesz, hogy a polgárok mentesülnek a típusnyomtatványok kitöltése alól, ezeket ugyanis a fülkékben állítják majd ki.

Share this post

PinIt
scroll to top