Korszerűsítik a kivilágítást a Dózsa György utcában

Az önkormányzat megkezdte a Dózsa György utcára vonatkozó kivilágítás-korszerűsítési kampányt. 32 új villanyoszloppal gazdagodik az útszakasz, 1200 méteres távolságban, a Bega utcával való kereszteződéstől a Rakodó és a Felszabadulás utcákkal való kereszteződésig.

A korszerűsítés jelentősége az, hogy az új oszlopokkal csökkenthetik a villanyáram fogyasztást a város utcáin. Míg a régi betonoszlopok 500 wattos égővel üzemelnek, addig az új, cinkezett acél oszlopok két égővel összesen csak 300 wattot használnak. Így a megtakarítás akár 40–45%-os is lehet, a világítás pedig jobb minőségű.

Az újonnan beállított oszlopok 11 méter magasak, ezáltal jobban szórják a fényt – a szakemberek véleménye szerint, és két fejjel is rendelkeznek, ami szintén pozitívum.

Mivel tiltott, hogy a huzalokat a föld felszínén vezessék, igyekeztek úgy megoldani a dolgot, hogy az megfeleljen a törvényes előírásoknak. A betonoszlopokat a következő napokban fogják kivenni a földből, az esti órákban, amikor az út kevésbé forgalmas.

A modernizálás folytatódik az elkövetkező hónapokban is, a Március 8 utcával való kereszteződés irányába, a Bodoni utca és az Állomás tér felé.

Share this post

PinIt
scroll to top