Közel 1 millió lejes támogatás Maros megyének, a turizmus fellendítésére

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium közel 1 millió lejt utalt át Maros megyének, a turizmus fellendítésének céljából.

A pénzösszeget a Maros megyei ASTUR – turizmust népszerűsítő egyesület kapta, mint tulajdonosa a „Szászrégeni Etnográfiai Múzeum – kultúra és hagyomány” elnevezésű fejlesztési projektnek.

A projekt kivitelezésére 11 hónap áll rendelkezésre. A fő cél pedig a Maros megyei idegenforgalom megerősítése és fejlesztése, valamint a megye turisztikai potenciáljának a felmérése. Továbbá a kulturális identitás népszerűsítése, a Szászrégeni Múzeum mint turisztikai attrakció látogatottságának növelése érdekében.

Az ASTUR Egyesület képviselői úgy nyilatkoztak, a projekt különlegességét a bemutatott hagyományok hű megőrzése és a szokások eredetisége adja.

A rendezvény, amely megszervezésre kerül, a „Szászrégeni etnikumok fesztiválja” nevet fogja viselni. Általa Maros megye valamennyi népcsoportja kerül majd bemutatásra, a térség kulturális színességét, változatosságát tükrözve, ezáltal pedig felkeltve az érdeklődést a település iránt.

Azért van szükség erre a projektre, mivel a helyi kultúra és a térség sokrétűsége gyenge médiai szereplésnek, illetve népszerűsítésnek örvend úgy helyi, mint országszinten – idokolták a szervezők.

Foto: ezerdely.hu

Share this post

PinIt
scroll to top