Közel 700 marosvásárhelyi maradt ivóvíz nélkül

Az Aquaserv ivóvízszolgáltató vállalat hét marosvásárhelyi lakótársulástól vonta meg a szolgálátatást. Ennek következtében, közel 700 lakos maradt ivóvíz nélkül.

A szolgáltató a felhalmozott adosságok miatt volt kénytelen elzárni a vízcsapokat. Az Aquaserv vezetősége szerint, az érintett lakótársulások közel 85 ezer lejjel tartoznak a szolgáltatónak.

Az Aquaserv többször is figyelmezette az adós lakótársulásokat, hogy időben törlesszék a felhalmozott pénzösszeget a szolgáltatónak. Az 50 lakótársulás közül néhánynak sikerült kifizetnie a tartozást, néhányan csak részben törlesztették az adosságot, és maradtak olyan lakótársulások is, akik tovább halogatták a fizetést.

Azon lakóközösségek adminisztrátorai, ahol az ivóvízszolgáltató elzárta a csapokat, nem is álltak szóba az Aquaserv képviselőivel.

Marosvásárhelyen további 70 lakótársulásnak van még adossága a szolgáltató felé, emiatt jövő héttől folytatódnak a figyelmeztetések, és ha kell, újabb csapok kerülnek elzárásra – jelentette ki az Aquaserv vezetősége.

Share this post

PinIt
scroll to top