Közönségtalálkozókat tart a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a színházkedvelők igényeinek feltárása, valamint a közönség részletesebb tájékoztatása céljából találkozókat szervez.

Az első két rendezvényre az elmúlt napokban került sor, amikoris a színház munkatársai Marosvásárhely két rangos felsőoktatási intézményének képviselőivel találkoztak.

Az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen Kövesdy István, művészeti aligazgató, társulatvezető, László Zsuzsa, B.Fülöp Erzsébet, Gecse Ramóna  színésznők és Csép Zoltán irodalmi titkár tanácskoztak az egyetemi diákszövetség vezetőivel, és többek között a számukra kedvező időpontra rögzített egyetemi bérlet lehetőségéről egyeztettek.

Az Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának vendégeiként a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház részéről Csapó György megbízott vezérigazgató, Kövesdy István, művészeti aligazgató, Szélyes Ferenc és László Zsuzsa színművészek ismertették terveiket a hallgatókkal, utalva a fennálló nehézségekre is. A találkozót megtisztelte jelenlétével Dr. Székely Gyula dékán is, aki a színház küldöttségével a szorosabb együttműködés lehetőségeitől tárgyalt.

A színház vezetősége folytatni kívánja a tanulságokkal járó találkozókat, a továbbiakban a középiskolákkal építve ki kapcsolatot.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top