Látszólag alaptalanul, de rágalmazás vádjával illették Floreát

Kincses Előd ügyvéd bejelentette, kérni fogja a Megyei Törvénybíróságtól annak a dossziénak az áthelyezését, amelyben Kincses Mária, az ügyvéd felesége, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem volt tanáraként rágalmazással vádolja Marosvásárhely polgármesterét, Dorin Floreát.

A Marosvásárhelyi Bíróság visszautasította a vádakat azzal minősítve azokat, hogy alaptalanok. Azonban, a vádolónak 15 napos hatáidő adatott arra, hogy óvást nyújtson be a végzéssel szemben.

Kincses Előd, aki a feleségét képviseli ebben a perben, azt látja jónak, ha a dossziét egy másik megyébe helyeznék át. A jogász ugyanis azt állítja, csakis így lehet megalapozott és törvényes döntést hozni az ügyben.

Kincses Mária a per megnyerésével azt szeretné elérni, hogy Dorin Florea morális kártérítésben illesse őt, méghozzá 45 ezer lej értékben azért, mert a városfő még 2010-ben nyilvánosság előtt „leprás, csavargó és hormonálisan eldeformált” szavakkal rágalmazta mindazokat, akik az önkormányzat projektjének ellenszegültek, a somostetői terelőút kapcsán.

Mint ismert, Kincses Mária 2010-ben is pert indított, akkor az önkormányzat ellen azért, hogy vonja vissza a Helyi Tanács a terelőútra vonatkozó 2010. március 25-i döntését.

Kincses Mária úgy fogalmazott, amikor őt a városfő sértő szavakkal illette, a MOGYE toxikológiai osztályvezetőjeként tevékenykedett. Jelen pillanatban nyugdíjazott tanár, a kártérítés összegét pedig objektív módon,  a MOGYÉ-n eltöltött régisége alapján határozta meg (45 év x 1000 lej = 45000). Hozzátette, a 2010. június 16-án tartott sajtótájékoztató keretében Dorin Florea abszolút vulgáris, sértő magatartást tanúsított, arra számítva, hogy azzal majd visszarettenti mindazon nonprofit szervezetek képviselőit és az ellenkezőket, akik keresztbe akarnak tenni az ő badarságainak – olvasható a reklamációban.

Share this post

PinIt
scroll to top