Lefotózzák a kismamákat a szülészeteken

Mivel egyre gyakoribb eset, hogy a kismamák elhagyják csecsemőiket a megye szülészeteiben, a Megyei Klinikai Kórház vezetősége új módszert dolgozott ki a probléma megoldására. A beutalt kismamát lefényképezik, hogy ha szülés után elhagyná gyermekét, a nyomára lehessen akadni.

Dr. Schwartz László, a Megyei Klinikai Kórház egészségügyi igazgatója úgy nyilatkozott, ez a megoldás megkönnyítené a kismama felkutatását, amennyiben az lemondana a gyermekéről.

Hozzátette, csak azokat az anyákat fényképezik le, akik valamilyen szempontból gyanúsak, például ha személyazonossági igazolványuk hiányos, vagy nem rendelkeznek ilyen dokumentummal.

Az intézmény összeállított egy fantomképet a csecsemőjüket elhagyó anyákról. Ezek általában olyan személyek, akik nem megfelelő családi körülmények között nevelkedtek, tinédzserek, nincs rendszeres jövedelmük vagy elhagyta őket a partnerük.

Tavaly összesen 19 újszülöttet hagytak a kórházban az édesanyák, idén pedig, máig összesen 5 csecsemő magadt szülő nélkül. Az eseteket a Megyei Gyerekvédelmi Igazgatóság veszi át, azonban az intézmény gyakran küszködik túlterheltséggel.

Share this post

PinIt
scroll to top