Lejárt szavatossági idejű tejtermékeket árultak

A termékek minősége, a fogyasztók tájékoztatása, az árak kifüggesztésének módja és még a termékek szállítása, raktározása és eladása is hagy kívánni valót maga után egyes Maros megyei üzletekben. A Maros Megyei Fogyasztóvédelmi Igazgatóság ugyanis több rendellenességre bukkant egy átfogó ellenőrzés kapcsán.

Fotó: manna.ro

Fotó: manna.ro

A felügyelők májusban indított akciója során, megvizsgálták, mennyire tartják be a kereskedelmi egységek a törvényes előírásokat, a tejtermékek felcimkézésére, árusítására, kiállítására és reklámozására vonatkozóan.

Az ellenőrzések nyomán 21 kilogramm tejterméket vontak ki forgalomból, és 16 ezer 500 lej értékben róttak ki pénzbírságot az üzletvezetőkre.

A tejtermékek minőségére nézve, 6 kereskedelmi egységben találtak rendellenességeket. Egy székelykáli üzletben például olyan Danoninót árultak, amely szavatossági ideje 5 napja lejárt, míg egy erdőszentgyörgyi üzletben 2 napja lejárt Activiát találtak. Libánfalván 3 napja lejárt tejföl volt a polcokon, míg Szászrégenben Casa Bună joghurtra leltek, ami 6 nappal lépte túl a minőségét megőrző határidőt. Székelykövesden is voltak rendellenességek: itt 5–10 napja lejárt sajtféléket vontak vissza a felügyelők.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top