Lemond az alpolgármester, Józsa Tibor

jozsa-tibor-rmdszLemond az alpolgármesteri tisztségből Józsa Tibor, amennyiben nem javul a polgármesterrel, valamint a polgármesteri hivatal igazgatóival való viszonya. Az RMDSZ-es alpolgármester a Zi de zi napilapnak adott interjújában jelentette ki, írja a Vásárhely.ro.

„Volt egy beszélgetésem az RMDSZ helyi vezetőivel. Kifejeztem azon szándékomat, egy, maximum két hónap múlva lemondok a tisztségemről. Remélem, hogy visszavonulásom után nyitni fog a polgármester az utódom irányába. Mindent megteszek annak érdekében, hogy Marosvásárhely fejlődjön, éppen ezért döntöttem így” – fogalmazott Józsa Tibor.

A szóbeszéd szerint Józsa Tibort Peti András váltaná, aki a vásárhelyi RMDSZ elnöke lehet.

„Gondolkodok a dolgon, de ez elsősorban frakción belüli döntés, majd a városi RMDSZ, a megyei állandó tanács és nem utolsó sorban a tanács kell bizalmat szavazzon” – nyilatkozta Peti András a Vásárhely.ro-nak.

Elmondta, a hatályos törvények értelmében alpolgármesternek csak tanácsos jelöltetheti magát, akik először a városi RMDSZ-frakcióban kell megméretkezzenek. Felvetésünkre, hogy mekkora esélyét látja annak, hogy Józsa Tibor lemondásával elveszíti az RMDSZ az alpolgármesteri széket, Peti András kijelentette: nem lehet előre borítékolni az RMDSZ-es győzelmet, hisz az USL és a szövetség között nincs írásos megállapodás, de bíznak abban, hogy az eddigi együttműködés e tekintetben sem fog változni.

Share this post

PinIt
scroll to top