Lemondott a HIV-fertőzés megelőzésére fordított pénzt sokalló román miniszter

Lemondott a HIV-fertőzés megelőzésére fordított román költségvetési pénzt sokalló Daniel Barbu kulturális miniszter, akinek távozását korábban pártjának elnöke kérte.

barbu1

Victor Ponta román miniszterelnök csütörtökön megerősítette a Mediafax román hírügynökségnek a tárcavezető lemondását. Barbu a múlt hét végén egy vidéki kulturális fórumon indokolatlanul soknak nevezte azt az összeget, amelyet a román költségvetésből a HIV-fertőzés megelőzésére fordítanak.

Azt mondta, hogy ez a pénz a felét teszi ki a kulturális szaktárca teljes évi költségvetésének, majd megjegyezte, hogy „mennyi Shakespeare-fesztivált lehetne szervezni, ha nem lenne ez az országos egészségügyi program”. Barbu szerint azért túlzottan sok ez a pénz, mert Románia nem a Dél-afrikai Köztársaság, ahol milliókat sújt ez a „förtelmes csapás”.

Szavai miatt Daniel Barbu bocsánatkérésre kényszerült, miután a HIV-fertőzöttek országos szövetsége élesen bírálta őt, és állásfoglalásra szólította fel a kormányt az ügyben.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  Crin Antonescu, a volt minisztert jelölő Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerdán kijelentette: a tárcavezetőnek le kell mondania nyilatkozata miatt.

  Barbu személyi tanácsadója az Agerpres hírügynökségnek kifejtette: a miniszter azért nyújtotta be lemondását csak csütörtökön, mert előző nap kormányülésen vett részt, és nem akarta, hogy érvénytelenné váljanak az általa aláírt rendeletek.

  Victor Ponta megerősítette, hogy az új minisztert is a liberális párt jelöli.

  Share this post

  PinIt
  scroll to top