Lemondott Józsa Tibor alpolgármester

jozsa-tibor-rmdsz

Lemondott az alpolgármesteri tisztségérőlJózsa Tibor. A hírt Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ-szervezet elnöke erősítette meg a vasarhely.ro-nak.

Sajtóinformációk szerint a szövetség városi szervezetének nemrég megválasztott elnökét, Peti Andrást látná szívesen az RMDSZ-frakció a tisztségben, de megválasztása nem vehető készpénznek, mivel az USL és az RMDSZ között nem létezik írásos megállapodás az együttműködésről.

 „Gondolkodok a dolgon, de ez elsősorban frakción belüli döntés, majd a városi RMDSZ, a megyei állandó tanács és nem utolsó sorban a tanács kell bizalmat szavazzon” – nyilatkozta Peti András.

A hatályos törvények értelmében alpolgármesternek csak tanácsost lehet jelölni, miután a városi RMDSZ-frakcióban megméretkeztek. Józsa Tibor úgy véli, nincs veszélyben a magyar alpolgármesteri szék.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  „Jelenleg nincs olyan ember a PDL-ben, akit megszavaznának az USL-sek vagy fordítva. Kit szavaznának meg? Claudiu Maiort vagy Cornel Brișcarut? Van az a mondás, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Azt hiszem, hogy ezek kivájnák” – fogalmazott Józsa Tibor a vasarhely.ro-nak.

  Józsa Tibor nem akar lemondani tanácsi tisztségéről, továbbra is az RMDSZ mellett akar maradni.

  Forrás: Vasarhely.ro, Transindex.ro

  Share this post

  PinIt
  scroll to top