Lemondott miniszteri tisztségéről Borbély László

Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök ma, április 5-én bejelentette, tudomásul vette Borbély László, környezetvédelmi miniszter felmondását, hozzátéve, örül, hogy az az ember, aki tevékenysége során mindig becsületességet mutatott, képes bebizonyítani ártatlanságát, és nem engedi, hogy gyanakvás lebegjen a Kormányban való jelenléte felett.

Borbély László, környezetvédelmi miniszter Mihai Răzvan Ungureanuval folytatott beszélgetését követően adta be felmondását. Ennek oka az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) által kezdeményezett bírósági ügy képviseli.

A miniszter tegnap este kellett volna tárgyaljon Ungureanuval az őt érintő vádakkal kapcsolatosan, de Borbély Kolozsváron tartózkodott, így a megbeszélés mára tolódott. Ennek ellenére, a tárcavezető nyilatkozott a sajtónak a tegnapi eseményekről, azt vallva, a médiából értesült arról, hogy lenne egy bűnvádi dosszié, amelyet ellene indítottak. Az iratcsomót akkor még nem látta, így nem is volt tudomásában, hogy mivel vádolják. Ma viszont Borbély úgy találkozott a miniszterelnökkel, hogy áttanulmányozta előtte az őt érintő bűnvádi dosszié tartalmát.

Mint ismert, Borbély László környezetvédelmi minisztert befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítják.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top