Lemondott miniszteri tisztségéről Emil Boc

Lemondott kormányfői tisztségéről Emil Boc. A Kormányból való kilépését tanúsító okiratot ma, február 6-án nyújtotta be a Parlamentbe a volt miniszterelnök úgy nyilatkozva, nem ragaszkodik a hatalomhoz.

A döntése által Boc csillapítani kívánja az országban zajló politikai feszültségeket, számára ugyanis nem fontos az a néhány hátralévő hónap még a Kormányban, hanem inkább fontosabb az ország gazdagási egyensúlyának a megtartása.

Emil Boc kifejezte tiszteletét a jelenlegi miniszterekkel szemben, továbbá érett gondolkodást tanácsolt a politikusoknak az új Kormány kialakításában. Traian Băsescu államelnökhöz pedig úgy szólt, köszönettel tartozik a közérdekért folyó helyes közös munkáért.

A volt miniszterelnök ugyanakkor elismerően tekint a Demokrata-Liberális Párt (PDL) kitartására és erőfeszítéseire annak érdekében, hogy betartsa a Kormány által megszabott krízisellenes intézkedéseket. És nem feledkezett meg megköszönni Románia lakosságának azt, hogy az utóbbi években megértette elviselni a Kormány által bevezett reformok követelményeit.

Emil Boc azt is megemlítette, hogy a két éve tartó gazdasági krízist követően, tavaly Románia gazdasági növekedése elérte a 2,5%-ot, vagyis az egyik legnagyobb értéket az Európai Unióban. Ugyanakkor hozzátette, nem kell tartani attól, hogy az állam képtelen lesz fizetni a béreket, nyugdíjakat. Mi több, a gazdasági stabilitásnak köszönhetően a közeljövőben ezek növelésére kerül majd sor – bíztatott Boc, kihangsúlyozva: „ezt a gazdasági stabilitást mindenáron meg kell óvni”, és az érte fizetendő összeg sosem elég drága ahhoz, hogy meg ne érje kiadni.

Share this post

PinIt
scroll to top