Lemondott minisztériumi tisztségéről Raed Arafat

Lemondott államtitkár-helyettesi funkciójáról Raed Arafat. A tisztviselő döntése állítólag Traian Băsescu államelnökkel való összetűzésével indokolható.

Az elmúlt napokban Raed Arafat úgy nyilatkozott, amennyiben az új egészségügyi törvényt az aktuális formájában szavazzák meg és fogadják el, lemond tisztségéről. Az államtitkár-helyettest ugyanis zavarta az, hogy az új törvény értelmében akár felszámolhatják a SMURD rohammentőszolgálatot.

Továbbá, a tisztviselőt az is feldühítette, hogy szintén az új egészségügyi törvény értelmében a magánszféra is hasonló állami támogatásban részesülhet, mint jelenleg a Mentőszolgálat vagy a SMURD – és ezt helytelennek tartja.

Más források szerint, Raed Arafat felmondása azzal is magyarázható, hogy egy élő műsor keretén belül Traian Băsescu felhívta az államtitkár-helyettes figyelmét, hogy nem ártana elgondolkodnia a felmondásán, amennyiben nem tud zöld ágra vergődni az egészségügyi miniszterrel, illetve ha nem tudja megbeszélni az elégedetlenségeit az intézmény képviselőivel.

Raed Arafat ma, 13 órai kezdettel tart sajtókonferenciát.

Mint ismeretes, Raed Arafat orvost 2007. augusztus 23-án nevezték ki az Egészségügyi Minisztérium államtitkár-helyettesévé, az akkori miniszterelnök, Călin Popescu Tăriceanu jóváhagyásával.

Raed Arafat palesztin származású román orvos, aki többek között megalapította Románia legkorszerűbb és leghatékonyabb sürgősségi központját, a SMURD – Sürgősségi Életmentő Szolgálatot.

Share this post

PinIt
scroll to top