Lemondott tanácsosi székéről Nagy István, a Rádió Gaga műsorvezetője

Lemondott tanácsosi székéről Marosvásárhely legismertebb műsorvezetője, Nagy István, aki a tanácsosi lista első helyén indult az önkormányzati választásokon.

Azután kaptak szárnyra a találgatások, hogy a tanácsosok beitatásán nem vett részt a színészként is ismert Nagy István, helyette Haller Béla tette le az esküt, írja a Székelyhon.ro.

Nagy István a következőket nyilatkozta az internetes magazinnak:

„Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagjától a kampány során megkérdeztük, hogy nem lesz-e gond, hogy a rádió alkalmazottja vagyok és önkormányzati képviselői szerepet is vállalók. Turós Loránd CNA-tag utánanézett, és kiderült, hogy a tanács 220-as határozatának 68-as paragrafusa értelmében e két tisztség összeférhetetlen. Ezen paragrafus alapján tiltották el Adrian Păunescu szenátort az OTV-ben vállalt műsorvezetői feladatától. Műsorvezetőként keresem a kenyerem, így a beiktatás napján jeleztem, hogy visszalépek”

A Rádió Gaga és a Gruppenhecc színtársulat vezetője ugyanakkor hozzátette, Haller Béla bizonyára jól fogja végezni tanácsosi feladatait, ő maga kívülállóként fogja segíteni a marosvásárhelyi tanácsosok munkáját.

Fotó: Váltás Most

Share this post

PinIt
scroll to top