Let’s do it, Romania!

A lassan évről évre megszervezett, hagyománnyá vált rendezvény az idén is sokszínű lehetőségekkel kecsgeteti az érdeklődőket. A http://www.letsdoitromania.ro honlapon jelzett információk alapján, többféleképpen is be lehet kapcsolódni a programba.

A rendezvény jelmondatainak megvalósítása érdekében, hogy „Tisztaság az egész országban! Egyetlen nap alatt!”, fontosnak találják a szervezők, hogy minél több állampolgár bekapcsolódjon. A főcél 500.000 személyből álló, tenni vágyó közösség lenne. Ennek legjobb módszere az a hozzáállás, amely kimondatja az egyénnel, hogy „Részt akarok venni!”.

Ez az elhatározás máris tagjává tehet egy nagyszerű csapatnak, amely a  Nemzeti Cselekvési Csapat néven vált ismertté. A csapatos iratkozásra egy elektronikus adatlap kitöltése szükséges, melyben többnyire személyes adatokra kérdeznek rá a szervezők. Itt az is elválik, hogy ki mivel szeretne foglalkozni az esemény lefolyása alatt. A földrajzot kedvelők (de nemcsak) feltérképezhetik a terepet, ezáltal hozzájárulva a takarító lelkületűek hulladékgyűjtéséhez. A megadott adatok alapján, azok akik beiratkoztak, egyúttal ki is válazthatják szeméthalmukat, amelyektől a földet vagy akár a vizeket szabadítják majd meg szeptember 24-én.

A feltérképezésre vállalkozók feladata, hogy meghatározzák a hulladékhalmok természetbeli területeit és létrehozzák a koordinátákat a GPS segítségével, amely adatok később egy speciális soft-ban lesznek tárolva. A feltérképezés célja egy olyan térkép létrehozása, amely megszabja a hulladék mennyiségének függvényében nemcsak azt, hogy hány önkénetesre lesz szükség, hanem azt is, hogy milyen egyéb erőforrásra kell egy sikeres projekt megvalósításához. A féltérképezés a következőképpen zajlik: bejelentkezés a már említett honlapon, a térkép megjelenésével területet lehet választani, majd a jelentkező hozzáférhet egy csomaghoz, amely tartalmaz egy részletes térképet és utasításokat. Ezek után következhet a  terepmunka a GPS segítségével és az adatok közzé tétele az online térképen. A klasszikus lehetőség mellett a gyorsabb elérhetőség érdekében használhatóak az iPhone alkalmazásai is: az Android és az iOS rendszerek.

Azok a személyek is feltalálhatják magukat a LDIR csapatban, akik szívesebben használják az információs technológiát vagy adományokat szeretnek gyűjteni. Akik szeretnek szervezni és projekteket összeállítani használva logisztikai ismereteiket, beküldhetik a CV-jüket és egy motivációs levelet a hr@letsdoitromania.ro e-mail címre.

Ha csak egyszerűen különösebb feladat elvállalása nélkül szeretné valaki támogatni az idéni rendezvényt, megtheti azt társulva a többi 70.000 támogatóhoz azáltál, hogy meghívja barátait a facebookon: http://www.causes.com/causes/403155. A bloggolást kedvelők banner-t választhatnak, amely tovább viszi a hírt.

Mindenki bekapcsolódhat és feladatra lelhet személyisége, kora, neme stb. függvényében. Tartsunk össze egy tisztább országért

Szigeti Szidónia – LDIR

Share this post

PinIt
scroll to top