Letartoztatta Borboly Csabát a DNA

borboly-csaba

Hargita Megye Tanácsának elnökét, Borboly Csabát előzetes letartóztatásba helyezték a korrupcióellenes ügyészek – jelentett be Elena Curcă, a DNA Maros megyei kirendeltségének vezetője.

A DNA intézkedéséről egyelőre nem derültek ki részletek, a tisztviselő felesége, Borboly Melinda ezekben a pillanatokban tart sajtótájékoztatót a megyei tanács székháza előtt, írja a Transindex.ro.

A Székelyhon.ro érdeklődésére Elena Curcă elmondta: Borboly Csabát, aki hétfőn délután a DNA Maros megyei székhelyében tartózkodott, 24 órára őrizetbe vették, jelenleg a Maros megyei rendőrkapitányság épületében tartják fogva.

Az RMDSZ közleményt adott ki, amelyben értetlenségét fejezi ki az üggyel kapcsolatban: ”

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel értesült, hogy Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét ma a Korrupcióellenes Ügyészség őrizetbe vette.

  A Szövetség szolidáris Borboly Csabával, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, a megyei tanács elnökeként, az RMDSZ politikusaként a Hargita megyei emberek jólétéért, mindennapjainak biztonságáért dolgozott.

  Az RMDSZ értetlenül áll az ügy előtt, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy Borboly Csaba törvényesen járt el minden esetben, hiszünk ártatlanságában. Bízunk benne, hogy az Ügyészség mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek a megdöbbentő ügynek a részleteit, és tisztázza a Borboly Csaba hírnevén esett csorbát.

  Elfogadhatatlannak véljük, és nem tartjuk véletlennek, az RMDSZ csíkszeredai kongresszusa előtt alig két héttel egy többéves ügyben kezdett nyomozni ismét a Korrupcióellenes Ügyészség.”, – áll az RMDSZ közleményében.

  Forrás: Transindex.ro, Székelyhon.ro

  Share this post

  PinIt
  scroll to top