Letartóztatták a karddal rendőrre támadó férfit és bűntársait

Harminc napra letartóztatták harmadmagával azt a férfit, aki karddal sebesített meg egy rendőrt a Suceava megyei Radócon (Rădăuţi), egy házkutatás során – döntött a Suceava megyei törvényszék.

A három személy – Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian és Percec Răzvan – ellen hatóság elleni erőszak, szervezett bűnözőcsoport létrehozása, kábítószer-ügyletek, bántalmazások miatt indult eljárás, ezért a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szerdán elrendelte őrizetbe vételüket.

Az AGERPRES hírgynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint Alexandru Huţuleac december 5-én – azért, hogy megakadályozza a bűnügyi kivizsgálást és a házkutatás elvégzését lakásában – karddal támadta meg, fején és bal karján megsebesítve a Suceava megyei rendőrség különleges bevetési osztagának munkatársát, aki küldetését teljesítette.

A rendőr sérülései 100 – 110 napi orvosi ellátást igényelnek, teszi hozzá a közlemény.

Az idézett dokumentum szerint Huţuleac Alexandru, Lungoci Andrei Iulian és Percec Răzvan 2016 augusztusában kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportot hoztak létre, noha egy másik ügy miatt hatósági felügyelet alatt álltak. Később más személyeket is megpróbáltak bevonni a csoportba, hogy a kábítószer értékesítését ők végezzék, és amikor a közvetítők megtagadták a velük szembeni engedelmességet, fogva tartották súlyosan bántalmazták őket.

December 5-én ügyészekből és rendőrökből álló alakulatok nyolc házkutatást végeztek a banda leleplezésére Suceava megye területén. Ekkor történt, hogy a különleges bevetési osztag egyik rendőrét, Dan Ciprian Sfichit karddal támadta meg Alexandru Huţuleac. A rendőrt jelenleg egy iaşi-i kórházban ápolják.

A tettest korábban – 2016. júliusában – már letartóztatták kábítószer-kereskedelem miatt, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top