Leváltották az állatkert magyar igazgatóját!

Leváltották tisztségéből Kopacz Andrást, a Marosvásárhelyi Állatkert kinevezett igazgatóját. A döntést a marosvásárhelyi polgármester hozta meg, amely Horia Horațiut, a Maros Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület volt igazgatóját nevezi ki, írja a Vásárhely.ro.

Aurel Trif, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője megkeresésünkre nem pontosította, hogy mi az oka Kopacz menesztésének.

„Valószínűleg az elmúlt hetek történései közrejátszottak ebben” – fogalmazott Trif. Megkerestük Kopacz Andrást is, aki azt mondta, nem tud részleteket a leváltásáról.

„Velem csak közölték a tényt, tudomásul vettem, egyebet nem tehettem” – mondta portálunknak Kopacz András, aki szerint a polgármesteri hivatal egyelőre nem indokolta, hogy miért váltották le.

A marosvásárhelyi állatkertből nemrégiben négy japán makákó szabadult ki, ez kavarta fel a leginkább az állatkert körüli állóvizet. Emellett a magyar igazgatót számos kritika érte az állatvédők részéről, akik azzal vádolták, hogy rossz körülmények között tartja Tanját, az ország egyetlen indiai elefántját. Az intézményvezető ezeket a vádakat sorra megcáfolta. Az állatkert az ő vezetése alatt óriási fejlődésen ment át, jelentősen megnövekedett a területe, új fajokkal gazdagodott, és a látogatóinak a számát is megsokszorozta.

Forrás: Vásárhely.ro

Share this post

PinIt
scroll to top