Leváltották tisztségéből Maros megye prefektusát

Leváltotta tisztségéből Maros megye prefektusát a kormány. Corneliu Grosut a nyugdíjazási korhatár elérése miatt hívta vissza a kormányfő. Ugyanakkor visszahívták tisztségéből Butiulca Manuel Augustin alprefektust is. A két leváltásról szóló rendelet már megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Az alprefektusi tisztséget ideiglenesen Vasile Oprea, a megyei állat-egészségügyi igazgatóság elnöke tölti be. A prefektus személyéről még nem döntött a kormányfő, ám a korábbi megállapodás értelmében RMDSZ-es politikus tölthetné be a tisztséget. Az RMDSZ Maros megyei szervezetének még nincs jelöltje a prefektusi tisztségre.

A PSD elnöke, Vasile Gliga február végén úgy nyilatkozott, reméli, az RMDSZ nem fogja kérni a prefektusi tisztséget olyan körülmények között, hogy Corneliu Grosu április elsejétől nyugdíjba vonul, hangsúlyozva, hogy a szociáldemokraták román nemzetiségű prefektust akarnak.

A szociáldemokraták marosvásárhelyi vezetője, Ştefan Someşan úgy tudja, a prefektusi tisztség betöltésére két személy neve merült fel, az egyik Vasile Oprea, a másik pedig Radu Roatiş a szociáldemokratáktól.

Share this post

PinIt
scroll to top