Lezárva marad éjszakára a Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó és a Parajd-Gyergyószentmiklós útszakasz

Az éjszaka folyamán sem lehet közlekedni a 12C számú, Gyergyószentmiklóst Gyilkos-tó településsel összekötő, illetve a 13B számú, Parajd és Gyergyószentmiklós közötti országúton – közölte Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A kérdéses útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj.

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Facebook-csoport

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását.

Nicolae Nica, a Hargita megyei közlekedésrendészet vezetője arról tájékoztatott, hogy a Pongrác-tető környékén fennállt a kőomlás veszélye, ezért az út lezárása mellett döntöttek.

A Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad, mivel nem enyhült a szél ereje, így további fák dőlhetnek ki.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top