Liviu Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása,hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnügyi kivizsgálás

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnügyi kivizsgálás – jelentette be hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint a fenti bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki tisztségében követte volna el.

Liviu Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása,hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnügyi kivizsgálás

A DNA közleménye szerint, a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanácselnöki tisztséget betöltő Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult kivizsgálás.

Az ügyben további nyolc személy ellen indult kivizsgálás, hasonló bűncselekmények gyanújával.

Az eljárást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2016. október 30-án tett feljelentése alapján indították, amelyben a hivatal jelezte, hogy felmerül annak a gyanúja, hogy hamis dokumentumok alapján hívtak le európai alapokat megyei utak felújítására.

„Liviu Dragnea gyanúsított, a Teleorman megyei tanács elnöke, közigazgatási alkalmazottakból és üzletemberekből álló bűnözői csoportot hozott létre (…) azzal a céllal, hogy törvénytelen módon, országos és európai alapokból, hivatali visszaélés, csalás, adócsalás, pénzmosás, és nem nyilvánosságnak szánt adatok felhasználása, vagy ezek jogosulatlan személyek rendelkezésére bocsátása bűntettének elkövetésével nagy összegű támogatásokat hívjanak le” – állítják az ügyészek.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top