Liviu Dragnea fellebbezett az ellene foganatosított vagyonzár miatt

Fellebbezést nyújtottak be Liviu Dragnea ügyvédei a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vagyonának zár alá vételéről döntő DNA-határozat ellen.

Dragnea a DNA bűnvádi eljárásáról: Elővették a nehézfegyverzetet

A fellebbezést pénteken iktatták a Legfelsőbb Bíróságon és november 29-én tárgyalják majd.

A korrupcióellenes ügyészek kedden zárolták Liviu Dragnea ingó és ingatlan vagyonát a Tel Drum-ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán, 127.547.366,34 lejes értékig. A DNA a PSD-elnök bankszámláit, egy Turnu Măgurelében található, 2.913 négyzetméteres telket, egy Turnu Măgurelében található 80 négyzetméteres lakást és egy Skoda Superb, valamint egy BMW X5-ös típusú autót helyezett zár alá.

Zároltak továbbá egy adásvételi ígéretből származó összeget, 630.000 ezer lejt, egy bérszerződésből származó 280.000 lejt és minden olyan számlát, amelyekre még különböző adósságokból származó pénzösszegek folyhatnak be.

További 80.710 euróval és 460.110 lejjel tartozik Dragneának egy Turnu Măgurelében működő kereskedelmi társaság, valamint 10.500 lejjel egy „párt Teleorman megyei szervezete”.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség november 13-án jelentette be, hogy Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indított bűnvádi eljárást. A vádhatóság szerint a bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte volna el.

Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával. A DNA szerint a Tel Drum-ügy gyanúsítottjai körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak, amelyet a tettesek vagyonának zárolásával próbálnak visszaszerezni a hatóságok.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top