Liviu Dragnea: Nem adjuk el Erdélyt

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta hétfőn, hogy megbeszélést folytatott a politikai helyzetről a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), valamint az RMDSZ képviselőivel és hozzátette, hogy a haza egyetlen darabját sem adja el.

“A december 11-i választások után kötött egyezség értelmében minden héten találkoztunk az RMDSZ képviselőivel. A PSD, az ALDE és az RMDSZ képviselői minden héten találkoztak, mert van egy érvényben lévő parlamenti megállapodásunk. Ma éppen a kialakult helyzetről beszéltünk (…). Úgy értem, hogy az egyik televízióban már bemondták, hogy eladtam Erdélyt. Nem adjuk el Erdélyt, nem adjuk el a haza egyetlen darabját sem, hanem a kialakult helyzetről beszélünk és, nagyon fontos, arról, hogy miként lehet a jövőben elkerülni hasonló szituációkat” – nyilatkozta Dragnea a parlamentben.

Ami az RMDSZ által kezdeményezett tervezeteket illeti, amelyek a parlament napirendjére kerültek, Dragnea azt mondta: “nem ma éjjel készültek, olyan törvények, mint sok más, amelyek már egy ideje a procedúráknak megfelelően a törvényhozás útját járják, s amelyek most kerültek sorra”.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top