Ludason építik az első szélturbinát megyénkben

Az aranyosgyéresi Infraenco vállalat és a Marosludasi Polgármesteri Hivatal partneri szerződést kötött egy szélmérő rendszer felállításának értelmében. Ennek az építménynek a célja, hogy felmérje a térség szélenergiáját, amelyet – ha minden a megfelelőképpen működik – a spanyolországi Gamesa Csoport segítségével hasznosítanának.

Az ideiglenes szélturbinát egy 50 négyzetméteres területre építik fel, a Maros szomszédságában. A munkálatok a napokban kezdődnek.

Urcan Ionas Florin, Ludas polgármestere elmondta: az Infraenco vállalat már lebonyolította a szükséges tárgyalásokat a fent említett spanyol céggel, ami a felszerelést és a műszereket illeti. Amint ezek megérkeznek, hozzá is látnak a szélmérő létesítmény felépítéséhez. A Gamesa Csoport világosan és egyértelműen vezette fel érveit és terveit a térséggel kapcsolatban, emiatt is kötötték meg a szerződést.

Hat hónap múlva pedig már ismert lesz a zóna szélenergia-termelési kapacitása, de maga a turbina egy évig fog működni – egészítette ki a polgármester.

Ludas tehát esélyes arra, hogy az első szélenergiát termelő város legyen Maros megyében.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top