Luxushotelek, jövőtől Marosvásárhelyen is

2011-től három luxusszállodával gazdagodik városunk: ekkorra számítják a négycsillagos szállók megnyitását a befektetők. Egyesek saját alapokból, mások európai pénzekből építenek. A cél azonban közös: minél több turistát csalogatni Marosvásárhelyre.

A gazdasági krízis nem jelent különösebb problémát, a befektetők ugyanis azon a véleményen vannak, hogy pár év alatt biztosan megtérül az építkezések ára. Luxusszolgáltatásokat ígérnek, sok szobát és a legjobb körülményeket. A munkálatok már elkezdődtek mindhárom szálloda esetében.

A Plaza Hotel például egyedülálló stílusban épül majd, Florin Vlas üzletember kezdeményezésére. A 18 egyedi szoba mellett konferenciaterem, spa és wellness is lesz, de a kaszinó sem marad el, cserében 6 millió euróért. Főként az üzletembereket céloznák meg, mint célközönség – nyilatkozta Dacian Vlas, a hotel menedzsere.

A Grand szálló a régi Grand Hotel romjaiból emelkedik újjá, mintegy feltámasztva városunk egykori jelképét. Összesen 218 személynek biztosít szállást a luxusapartmanokban, illetve a kétágyas szobákban. A befektetés közel 4 millió euró, az összeg több mint fele uniós alapokból származik. A szállodában étterem és üzleti központ is lesz, ahol számtalan business-eseményt is szervezni lehet – tudtuk meg Claudia Pescar, a SC Grand SA menedzserétől.

Újra megnyitja kapuit az Oroszlán vendéglő is, a Mátyás Szálló szomszédságában, feltehetőleg 2012 első felében. A Bolyai Farkas és a Borsos Tamás utcák kereszteződésében épülő hotel-komplexum a hagyományos erdélyi ízekkel szándékszik meg-, illetve visszahódítani vendégeit. A befektetés közel 3,5 millió euró, amelyet egy székelyudvarhelyi üzletember biztosít.

Share this post

PinIt
scroll to top