Ma indult hivatalosan a kampány

Ma kezdődött meg hivatalosan az önkormányzati választási kampány, amely június 9-én 7 órakor ér véget, hiszen biztosítani kell a 24 órás kampánycsendet a szavazóirodák megnyitása előtt.

A belügyminisztérium figyelmeztetése szerint szabadságvesztéssel sújthatók azok, akik többször voksolnak, vagy szavazatukért pénzt vagy más javakat fogadnak el, illetve szavazatot próbálnak vásárolni.

Az egy hónapos választási kampány alatt a jelölteknek megkülönböztetés nélkül kell teret biztosítani, ahol a választókkal találkozhatnak, de tilos a katonai egységekben, iskolákban és az egyetemeken kampányolniuk.

Emellett a megjelölt hirdetőfelületekre függeszthetik ki a jelöltek a plakátokat. A jelöltek olyan eszközöket nem használhatnak, amelyek a jogrendet sértenék, sőt a választókkal való találkozón nem szolgálhatnak fel alkoholt.

Marosvásárhelyen hat jelölt tette le jelentkezését, a napokban viszont Pop Sabin Gelu, a Dan Diaconescu Néppárt polgármester-jelöltje visszavonta, így már csak öten indulnak a polgármesteri székért.

Forrás: Transindex, Erdély FM

Share this post

PinIt
scroll to top