Ma ismét utcára vonulnak a MOGYE román hallgatói

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem román hallgatói nem hagyják magukat. A korábbi tüntetések és a múlt heti  japán sztrájk után ma, március 12-én az egyetemisták újabb tiltakozóakciót szerveznek az RMDSZ által gyakorolt nyomás és a magyar tanszék megalapítása ellen.

A Színház téren tartandó tüntetésre 14 órától kerül sor, amelyet 15 órától felvonulás követ a MOGYE épületéig. Mindezeket a Marosvásárhelyi Egyetemisták Ligája szervezi, a Fogorvosi Hallgatók Szövetségével és a Gyógyszerész Egyetemisták Egyesületével közösen. Ugyanakkor minden helybéli lakos bekapcsolódását várják, olyan személyekét, akik nem értenek egyet a MOGYE jelenlegi helyzetével.

„Mi együtt akarunk tanulni, minőségi orvosokká, jó szakemberekké válni, valamennyi állampolgár javára, függetlenül a nemzetiségtől, fajtól vagy vallási elvektől. Azt szeretnénk, ha minden egyetemista hozzáférhetne az intézmény és az egészségügy rendszeréhez, ne csak a hallgatók egy része. Azt akarjuk elérni, hogy a MOGYE az ország első egyeteme legyen a felsőfokú tanintézmények ranglétráján, a magyar, román és angol tagozatok közreműködése által. Azonban aggasztanak minket a kettéosztás hátrányai: az akkreditáció elvesztése, illetve a szaktanárok és a hallgatók megosztása” – olvasható a tüntető egyetemisták által megfogalmazott közleményben.

Share this post

PinIt
scroll to top