Mága Zoltán és Bodrogi Gyula közösen lépnek fel Marosvásárhelyen augusztus 20. alkalmából

Különleges és egyedi produkciókkal színesített gálakoncertet ad az Új kenyér ünnepén, a Szent István-napi eseménysorozat megkoronázásaként Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész augusztus 20-án a Marosvásárhelyi várban, amelynek egyik sztárfellépője lesz a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Bodrogi Gyula és György Levente, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia igazgatója is.

Mága Zoltán és Bodrogi Gyula közösen lépnek fel Marosvásárhelyen augusztus 20. alkalmából

Augusztus 20-án, az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére nemcsak Budapesten és Magyarország szinte valamennyi településén szerveznek nagyszabású ünnepségsorozatot, hanem a határainkon túli magyarlakta településeken, főként Erdélyben is számos kulturális eseményt tartanak.

Marosvásárhelyen ezúttal már 10. alkalommal kerül megszervezésre a Szent István-napi új kenyér ünnepe, amely kapcsolódik Magyarország nemzeti ünnepének eseménysorozatához. Az idei ünnepi program egyik kimagasló eseménye lesz Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész koncertje, amelynek kezdetén kerül sor a magyar történelmi egyházak képviselői által az új kenyér megáldására és megszentelésére is.

A különlegesnek számító gálakoncert meghívott sztárfellépője lesz a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas színművész, Bodrogi Gyula, aki idén áprilisban töltötte be 90. évét. A kiváló egészségnek örvendő színészikon autóval teszi meg az oda-vissza mintegy 1200 kilométeres távolságot, mert mint fogalmazott, az erdélyi magyarságot nem is lehetne szebb napon köszöntenie, mint augusztus 20-án.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Mindig nagy szeretettel megyek Erdélybe, a bátrak hazájába, mert ott valódi életcél magyarnak lenni, magyarnak maradni, hiszen az itt élők évszázadok óta hűségesen őrzik a nyelvet, a kultúrát, vagyis mindazt, ami magyarrá, a világ számos nemzete és népe közül egyedivé tesz minket – fogalmazott Mága Zoltán hegedűművész, aláhúzva, szinte minden nagyszabású koncertsorozatának ezért válik részesésévé Erdély és kiváltképp Marosvásárhely, a székelység művelődési, oktatási és szellemi központja.

    Az augusztus 20-ai erdélyi különleges ünnepi gálakoncerten a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész mellett közreműködik a Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kíséretében György Levente karmester és nemzetközi hírű operaénekes, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia igazgatója, Borsos Edith operaénekesnő, valamint a Marosvásárhelyi válogatott énekkar és a Borsika néptáncegyüttes is.

    Forrás: Ripost

    Share this post

    PinIt
    scroll to top