Majálist szervez a Maros partján az RMDSZ

Május első napján az RMDSZ Maros megyei szervezete szívesen lát mindenkit közös majálisozásra, a Maros partjára, a Sörpatikával szemben.

Gazdag kulturális, sport- és szabadidős tevékenységek várják a zöldben pihenni, szórakozni vágyókat.
A rendezvény 11 órától kezdődik, sor kerül főzőversenyre, a színpadon ének- és táncprodukciók lesznek megtekinthetők, a gyerekek és vállalkozó kedvűek pedig különböző sportversenyeken, kézműves foglakozásokon vehetnek részt.

A főzőversenyen a városi RMDSZ körzetei, valamint a metropolisz övezet önkormányzatainak csapatai mérik össze tudásukat, a főztöket bíráló bizottságban jelen lesz Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, Kovács Péter, RMDSZ főtitkár, Mezei Sarolta újságíró és Fock Judit, a Rádió GaGa munkatársa, a déli főzőműsor vezetője. A sok üstben fövő gulyást délután két órakor fogják felszolgálni a versenyzők, köztük Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei tanács elnöke és elnökjelöltje, valamint Frunda György, Marosvásárhely polgármesterjelöltje.

Ezzel párhuzamosan a színpadon szól a zene, ropják a táncot, szórakoztat a Hahota. A műsorvezető Szabó Éva és Nagy István, a fellépő vendégek a Cinige együttes, a mezősámsondi, valamint az erdőcsinádi citerások, a székelyvécki Fagyöngy citera együttes, a Napsugár tánccsoport és Diós Brigitta, a szabédi Fürge Lábak táncegyüttes, a maroszentgyörgyi Makita, a Cantuale kórusa, a Hahota, Bereczki Szilárd és együttese, valamint a Filharmónia zeneművészei, akik filmzenével fogják az összegyűlt közönséget szórakoztatni.

A gyerekek, fiatalok és sportkedvelők részt vehetnek ügyességi versenyeken (zsákbaugrás, vízjáték, lepényevés, ládarakás), kézműves foglalkozásokon (só-liszt gyurma készítése, szappanbuborékolás, arcfestés, palázás, lufi osztogatás, puzzlezés stb.), de mindvégig lehetőség lesz a mozgásra a mászó falon, tiroli pályán, karting pályán vagy a slickline-on.

A hétfák alatt a civil sátrak is helyet kapnak, akik tevékenységeiket mutatják majd be az érdeklődőknek. Így például a Gombászók egyesülete tavaszi gombaféléket ismertet, az Ügyes Kezek Alapítvány kézműves termékeket állít ki, de jelen lesz az Oasis Alapítvány, a Go Shusaku, a Hifa, a Gyulafehérvári Caritas, a Habakukk, valamint csávási és sámsondi kézművesek.

Share this post

PinIt
scroll to top