Majdnem 30 ezer Maros megyei kaphatja vissza az „autóadó” 25%-át

Azon személyek, akik 2008 után a megemelt környezetvédelmi adót fizették beiratott személygépkocsijuk után, most visszakaphatják az összeg 25%-át.

A Maros megyei Pénzügyi Főigazgatóság szóvivője szerint, Maros megyében közel 29 ezer 800 személy élhet a lehetőséggel, hogy visszakapja a befizetett összeg negyedértékét, amely a megyére nézve összesen 18,68 millió lejt jelent.

Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter úgy nyilatkozott, a törvényt újratárgyalták, és valóban visszafizetik a 2008 után befizetett „autóadó” 25%-át a személygépkocsi-tulajdonosoknak. A környezetvédelmi alap rendelkezik a visszafizetéshez szükséges összeggel, amikor pedig a pénz használható lesz, megkezdik az adatok leellenőrzését, és az összegek visszatulajdonítását az érintetteknek – magyarázta a miniszter. Borbély hozzátette,  ez a folyamat kevés időt vesz majd igénybe.

Aki tehát 2008. júliusa után iratta be személygépkocsiját, 2012-ben jelentkezhet majd a helyi pénzügyi igazgatóságoknál, a plusz összeg visszaszerzéséért.

Share this post

PinIt
scroll to top