Már bekövetkeztek az első közúti balesetek 2012-ben

Az újév első napja balesetmentesen telt el ugyan, de január másodikán és harmadikán már megtörténtek az első karambolok Maros megye útjain.

A Megyei Rendőr-felügyelőség által közzétett információk szerint, a közúti balesetek a fáradtság és a sebességkorlátozás be nem tartása miatt következtek be.

Január 2-án, 14 óra 33 perckor, az E60-as nemzetközi út Cikmántor településen áthaladó szakaszán, egy személygépkocsi került az útmenti sáncba, a sofőr ugyanis elaludt a volánnál. A baleset következtében az autóban utazó asszony súlyosan megsérült.

Szintén január 2-án, 12 óra 30-kor, a 15-ös országúton, Ratosnya település határánál, két személygépkocsi ütközött össze. A baleset az útviszonyoknak megfelelő sebességkorlátozás be nem tartása miatt következett be, ugyanis az egyik gépkocsivezető elvesztette uralmát a járműve fölött, és áthaladt a szemközti sávra, ahol nekicsapódott a szabályosan közlekedő másik autónak. Az ütközés eredményeképpen, súlyosan megsérült az első személygépkocsi vezetője, valamint könnyebb sérülést szenvedett az utóbbi jármű sofőrje.

Végül január 3-án, éjjeli 1 óra 45 perckor, az E60-as nemzetközi út Radnót településen áthaladó szakaszán, újabb közúti baleset történt. A személygépkocsi sofőrje ugyanis nem lassított kellőképpen az előtte álló veszélyes kanyarban, így lesodródott az úttestről, és az árokba borult. A baleset során a gépkocsivezető súlyosan megsérült – tájékoztatott Lavinia Popa, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.

Share this post

PinIt
scroll to top