Már egy hét sincs az iskolakezdésig

Idén ősszel 94500 diáknak szólal meg a csengő megyeszerte. Őket összesen 9201 pedagógus oktatja majd. Habár semmi okuk nincs örülni, a tanárok ezt mégis meg kell, hogy tegyék, biztatva és optimista hozzáállást sugallva az iskolásoknak.

A Megyei Tanfelügyelőség tegnapi gyűlésén az általános iskolák és líceumok igazgatói tárgyaltak a megyében fennálló kritikus helyzetekről. A hatóságok csupán csak annyival biztatták a jelenlévőket, hogy ők is tisztában vannak a nehézségekkel, de annak ellenére, hogy a fizetések egyformák, lehet, hogy megyénkben a munkaviszonyok valamivel jobbak.

Maros megye prefektusa, Marius Paşcan is egyetértett az egybegyűltekkel, és arra biztatta az oktatókat, hogy legyenek türelmesek és felelősségteljes szakemberek annak ellenére, hogy jelen pillanatban sok probléma merül fel: a bérlet-pótlék hiánya, az alacsony fizetés, a tanítási intézmények kedvezőtlen állapota vagy a megújult tanügyi törvények. Ezek mellett azonban megoldódni látszik a biztonság kérdése az iskolákban, valamint a „tej és kifli” program hiányát egyelőre egy-egy almával pótolják.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top