Már öt romániai halottja van az olaszországi földrengésnek

A román Külügyminisztérium legutóbbi közleményében arról tájékoztat, hogy eddig öt romániai állampolgár vesztette életét a katasztrófában, további ötöt pedig kórházban ápolnak. A hozzátartozók részéről érkezett bejelentések alapján 18-at eltűntnek nyilvánítottak.

foldrenges-olaszorszag2

48 órával a Közép-Olaszországot sújtó földrengés után, a halálos áldozatok száma összesen 250-re emelkedett, és a hatóságok körülbelül 350 sérültről tudnak.

A mentőegységek fáradhatatlanul dolgoznak, eddig több tíz embert sikerült kimenekíteniük a romok alól. A mentést utórengések nehezítik, a hegyekben több település is romokban hever.

2.500 személy ideiglenesen felállított sátrakban van elszállásolva a földrengés sújtotta települések térségében, egyeseknek összedőlt a lakásuk, míg mások félnek visszatérni a romok közé.

A rendvédelmi és a katasztrófavédelmi erők több száz tagja vesz részt a mentésben, emellett rengeteg önkéntes is segíti a munkájukat. Ahol lehet, ott munkagépeket használnak, de máshol lapátokkal, vagy puszta kézzel mozgatják el a romokat, miközben életjeleket keresnek.

„Egy olyan nemzet vagyunk, akik szeretünk a legapróbb problémák miatt is szembeszállni egymással. Jól értünk a vitához és a veszekedéshez, de a fájdalom idején, a legnehezebb pillanatokban, Olaszország a legszebb arcát mutatja meg a világnak”, nyilatkozta az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi.

Mint ismert, szerda hajnalban 3 óra 30 perckor 6,2 erősségű földrengés, majd legalább 122 utórengés rázta meg Közép-Olaszországot, amelynek következtében több épület a földdel vált egyenlővé, és rengeteg ember a romok alá rekedt. A három leginkább érintett város a Lazio régióbeli Amatrice és Accumuli, illetve Marchében Arquata és Pescara del Tronto.

Share this post

PinIt
scroll to top