Március 1-től ezt a plakátot kötelesek kifüggeszteni az üzletek

A pénzügyminisztérium közzétette annak a figyelmeztető plakátnak a modelljét, amelyet az adócsalás visszaszorításáról szóló sürgősségi kormányrendelet szerint valamennyi kereskedelmi egységnek március elsejétől jól látható helyen ki kell függesztenie.

plakat

A pénzügyminisztériumi rendelet szerint a figyelmeztetést a vendéglőknek a menü első oldalán kell megjeleníteniük. A rendelet szerint a vásárlónak vagy a vendégnek joga van kérni pénztári nyugtát az eladótól vagy a pincértől. Ha pedig nem kap nyugtát, a vásárló vagy a vendég, fizetés nélkül távozhat.

A plakát felhívja a figyelmet arra is, hogy a nyugtákkal nyereménysorsoláson lehet részt venni. Emellett szerepel rajta egy ingyenesen hívható telefonszám is, amelyen a vevők jelezhetik az esetleges rendellenességeket.

Több ember véleménye szerint a figyelmeztető szöveggel az a baj, hogy nem életszerű helyzetekre vonatkozik, hiszen a vásárló rendszerint előbb fizet, és csak utána kapja meg a nyugtát, így nehezen távozhat fizetés nélkül még akkor is, ha nyugtát nem kapott. Emellett előfordulhatnak visszaélések is: a vevő nem fizet, de távozik az áruval, arra hivatkozva, hogy nem kapott kasszabont.

Forrás: maszol.ro

Share this post

PinIt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

scroll to top