Márciustól három új magazinműsor indul az Erdély TV-n

SZÉKELYFÖLD, AKTUÁLIS ÉS HARGITA MAGAZIN: a három székelyföldi megye Hargita, Kovászna és Maros dinamikusan változó arcát hivatott megjeleníteni.

Az Erdélyi Magyar Televízió a műsorok sugárzásával, azt az évek óta tapasztalható tendenciát igyekszik bemutatni, melyben a három székelyföldi megye, Hargita, Kovászna és Maros különböző országos rendezvényeken egységes régióként szerepel. Ezt leginkább a Székelyföld magazin tükrözi. Műsorvezetője Bocskor-Salló Lilla, aki hétről-hétre a régió fejlődéséről, kulturális életéről, mindennapjairól számol be. A műsor a három megye televíziós szakembereinek összefogásával készül. Közel fél órában színes kisfilmek ismertetik Székelyföld tartalmas ünnep- és hétköznapjait.

Az Aktuális műsorvezetője Sipos Betti, aki őszintén kíváncsi arra, hogy a hírek mögött mi van, és mennyire sikerül a beszélgetőpartnereit a műsor alatt megnyitni és a valós tényekről faggatni. Vendégei nemcsak politikusok, hanem művészek, közéleti személyiségek is, hiszen – mint mondta – mindnyájan hozzájárulnak Székelyföld alakításához.

A Hargita magazin sokat sejtető címe is mutatja, hogy Hargita megyére összpontosít. Forró Gyöngyvér, a szerkesztő-műsorvezető munkát kihívásnak tartja, ugyanis minden alkalommal más-más külső helyszínen forgatnak, a felkonfokat (azaz a témát felvezető mondatokat) fejből mondják. Azt is elárulta, hogy a kezdeti nehézségeken kollégái szakmai tapasztalata és a munkához való pozitív hozzáállása segítették át.

Székelyföld magazin: szerdán este 8 órától.
Aktuális: csütörtökön este 7-től.
Hargita magazin: csütörtökön este fél kilenctől.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: Erdély TV

    Share this post

    PinIt
    scroll to top