Máris tervezhetjük a majálist – a vendéglátók besegítnek

Még április elsejét sem léptük túl, máris érkeznek a május elsejére összeállított vonzóbbnál vonzóbb ajánlatok a vendéglátók részéről. A munka napját akár itt, Maros megyében is megünnepelhetjük, ha viszont messzebbre vágyunk, országszerte találunk kecsegtető programokat.

A brassói, nagyszebeni, parajdi, illetve Maros megyei panziók ízletes lakomákat ígérnek, és a szórakozásról is gondoskodnak. Az árak pedig többnyire a földön járnak. Az egy éjszakára szóló szállást ugyanis 50 lejért már le lehet foglalni, de vannak égbekiáltóbb ajánlatok is: aki luxusra és ötcsillagos összkomfortra vágyik, 200 lej fölötti összegért egy éjszakára megkaphatja.

A helyi vizeken evezve, a továbbiakban egy kis ízelítőt állítottunk össze a legközelebb fekvő üdülőtelepek ajánlataiból:

Szovátán, május elseje alkalmából, a Danubius Hotel és a Brădet Szálló kétéjszakás ajánlattal jelentkezik: 329, illetve 189 lej ellenében korlátlan medence- és sósfürdő használatot, jaccuzzizást és szaunázást kínálnak. Április 30. és május 1. alatt pedig piknikezést is szerveznek a sós tavak partján.

Segesváron a panziók kínálatai 65 lej és 230 lej között ingadoznak, ami a szállást illeti. Ezek esetenként a reggelit is tartalmazzák. Amennyiben hostel-szállás iránt érdeklődünk, egy ágyat körülbelül 40 lejért foglalhatunk le a Burghostelben. Az ár a szállást foglaló turisták számának függvényében változhat.

Parajdon, a Ştefania Panzióban, 796 lej ellenében három éjszakát tölthetünk el a sós levegő és a szép kilátás társaságában. Az ár tartalmazza a Sóbánya látogatását, a Rabsonné várához vezető túrát, a fazekasság mesterségébe való betekintést, gulyásfőzést, valamint a helyi esztenák meglátogatását. Mindezek mellett, természetesen, a szállás és az étkezés is benne van a fenti összegben.

Ha pedig egy egyszerű flekkenezésre vagy grillezésre vágynánk a munka nemzeti ünnepén, ezt akár minimális költségekkel a Somos tetőn, vagy a Maros partján is megejthetjük, remélhetőleg napsütéses, meleg idő mellett.

Share this post

PinIt
scroll to top