Marius Dunca: Prioritás az ifjúsági és sportminisztérium számára a marosvásárhelyi jégcsarnok befejezése

Prioritás az ifjúsági és sportminisztérium számára a marosvásárhelyi jégcsarnok befejezése – nyilatkozta szombaton Marius Dunca miniszter.

A marosvásárhelyi látogatáson tartózkodó tárcavezető azt mondta, a minisztérium befejezi a jégcsarnok több évvel ezelőtt félbehagyott építési munkálatait, ugyanakkor ígéretet tett arra is, hogy a sportcsarnok korszerűsítését is támogatni fogja.

„Ez itt egy ékszer. Ha mindkét befektetést sikerre visszük, vagyis korszerűsítjük a sportcsarnokot és befejezzük a jégcsarnokot, Marosvásárhely felkerülhet a nemzetközi versenyek térképére. (…) Nem akarok vádolni senkit, nem törődöm a hiúságokkal, csak be akarom fejezni ezt a projektet. Az ifjúsági és sportminisztérium számára ez nulladik prioritás. Kezdjük a jégcsarnokkal, majd jöhet a többi befektetés” – mondta a miniszter.

Dunca kifejtette, megrendeltek egy szakértői véleményt a jégcsarnokkal kapcsolatban, ez vélhetően két hónap múlva készül el, és ennek alapján döntenek majd arról, milyen finanszírozási megoldást választanak a több mint tíz éve elkezdett munkálatok befejezésére.

„Ezzel a jégcsarnokkal büszkélkednünk kellene, ehhez hasonló létesítmény nem igazán épült az utóbbi időben. Megvan az esély arra, hogy befejezzük, hiszen 90%-ban kész, és úgy látom, nagyon jó állapotban van az építmény” – tette hozzá.

2016 februárjában az akkori ifjúsági és sportminiszter, Elisabeta Lipă is ellátogatott a félbehagyott jégcsarnokhoz. Ő akkor azt nyilatkozta, a tárca 7,5 millió eurót fordított a projektre, szerinte azonban ennek alig van valami látszata.

Dorin Florea polgármester a téma kapcsán többször is kifejtette, amennyiben a minisztérium átengedné a létesítményt az önkormányzatnak, kevesebb mint öt hónap alatt befejeznék a munkálatokat.

A fedett műjégpálya építését 2008-ban kezdte el a szaktárca, de évek óta állnak a munkálatok.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top