Maros megye idén is részt vesz az országos turisztikai vásáron

Maros megye turisztikai látnivalóit népszerűsíti február 22. és 25. között a Maros Megyei Tanács a bukaresti Romexpo területén szervezett országos turisztikai vásáron.

A tavaszi vásáron Maros megye három standnál is jelen lesz, a Maros Megyei Tanács standjánál, illetve a balneoturisztikai települések és a székelyföldi standnál is.

Idén különleges szóvivője lesz a vásáron Maros megyének a segesvári vár dobosának, Dorin Stanciunak a személyében, aki Segesvár közismert alakja, hiszen naponta 55 nyelven szokta köszönteni a középkori vár látogatóit.

Az országos turisztikai vásáron a Maros Megyei Tanács a megye kulturális és természeti értékeit népszerűsíti, illetve az itteni gyógykezelési lehetőségeket. Erre az alkalomra készült egy eseménykatalógus is, amely a 2018-as év legfontosabb Maros megyei kulturális rendezvényeit mutatja be az érdeklődőknek.

Maros megye standjánál a megye minden régiójáról találhatnak információt a látogatók. A marosvásárhelyi, a segesvári, a szovátai és a szászrégeni önkormányzatokkal való együttműködésnek köszönhetően mindegyik térségről vannak tájékoztató anyagok, illetve a segesvári és a szászrégeni turisztikai információs irodáktól egy-egy kolléga is lesz a megye standjánál, így tőlük személyesen is lehet információkat kérni.

A 39. alkalommal megrendezett Románia Turisztikai Vására a legnagyobb hazai turisztikai vásár, ahol belföldi és külföldi kiállítók mutatják be ajánlataikat, köztük kulturális, vidéki és üzleti utakra vonatkozó csomagokat, illetve gyógyközpontokra, egzotikus úti célokra, hajóutakra vagy kalandturizmusra vonatkozó ajánlatokat. A vásáron több mint 300 kiállító vesz részt, többek között megyei tanácsok, önkormányzatok, belföldi és külföldi turisztikai egyesületek és szervezetek, valamint utazási irodák és ügynökségek vannak jelen egy-egy standdal. A tavaszi turisztikai vásár a korábbi kiadásoknál nagyobb területen, egy 27 ezer négyzetméteres felületen zajlik a Romexpo új kiállítótereiben, a B1 és B2-es pavilonokban.

Az elmúlt év során a Maros Megyei Tanács több lépést is tett annak érdekébe, hogy a megyét népszerűsítse, így több turisztikai vásáron is részt vettek (Bukarestben, Budapesten és Kisinyóban), egyeztettek más megyékkel arról, hogy ki milyen tevékenységet folytat turizmus területén és partnerséget kötöttek a goTransylvania mobil alkalmazás fejlesztésére, amely idén lesz bemutatva.

Share this post

PinIt
scroll to top