Maros megye prefektusa: Engem az érdekel, hogy március 10-én biztosított legyen a közrend és nyugalom

Reméli, hogy március 10-én csendben és a közrend tiszteletben tartásával zajlik majd a székelyek menetelése – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lucian Goga, Maros megye prefektusa.

Fotó: zi-de-zi.ro

Goga beszámolt arról, hogy a székely szabadság napja szervezői idén is megkérték: jelöljön ki egy személyt, aki átveszi tőlük a petíciót és iktatja azt a Maros megyei prefektúrán.

„Engem az érdekel, hogy március 10-én biztosított legyen a közrend és nyugalom. Az esemény lebonyolításáért felelős intézmények vezetőivel együtt határozottan, de bölcsen fogunk meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy Marosvásárhely március 10-én este ugyanolyan állapotban legyen, mint reggel. (…) Kérem azokat, akiknek alkotmányos joguk a megemlékezés és a felvonulás, hogy ezt csendben tegyék, anélkül, hogy a többi állampolgárt zavarnák vele. Tiszteletben tartjuk a megemlékezéshez és tüntetéshez való törvényes jogukat , de kérem őket, hogy a közrend és a nyugalom megzavarása nélkül tegyék” – mondta a prefektus.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top