Maros megyében 120%-kal nőtt az illegális erdőkivágás az elmúlt egy évben

Aggasztó mértékben, 120 százalékkal nőtt az illegális fakivágások száma az elmúlt egy évben Maros megyében, állította kedden Florin Petra, a Maros megyei erdészeti hivatal kereskedelmi igazgatója.

„Az elkobzott faanyag mellett illegális fakivágásokat is észleltünk. Évente kétszer végzünk ellenőrzéseket az erdészeti egységekben, ahol 2.082 köbméter faanyag hiányát észleltük, mintegy 614.258 lej értékben Ilyenkor az erdészeti személyzetet vonják felelősségre. Ez egy olyan mennyiség, amely aggaszt minket, ugyanis 120 százalékos növekedés a tavalyhoz képest, és ezt a mennyiséget nem azonosították vagy nem jelentették az erdészek” – mutatott rá Florin Petra a prefektusi kollégium ülésén.

Az erdészeti hivatal képviselője szerint elképzelhető, hogy az erdészeti személyzet nem jelentette ezeket a kivágásokat, azonban ugyanolyan hihető az a verzió is, hogy az erdészek nem tudtak ezekről a kivágásokról.

Florin Petra elmagyarázta, hogy egy erdésznek átlagosan 900 hektárnyi erdőt kell felügyelnie, de akár 1.000 hektárnyi terület is juthat egy erdészre hegyvidéken.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top