Maros megyei RMDSZ: A DNA vádja Borbély Lászlóra nézve alaptalan

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Maros megyei szervezete aggodalmát fejezte ki Borbély László, szövetségi alelnök megvádolásával szemben.

Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei elnöke úgy nyilatkozott, Borbély igen gyakorlott politikus ahhoz, hogy tévesen valljon az általa birtokolt javakról.

Ennek értelmében, a szövetség Maros megyei szervezete támogatja az ügyben Borbély Lászlót, a szövetség alelnökét. Az RMDSZ azt állítja, az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) vádjai Borbéllyal szemben alaptalanok, az egész akció csak egy lejárató kampány – olvasható a Mediafax által ismertetett sajtóközleményben.

A Maros megyei RMDSZ szerint, a választásoknak köszönhetően egyre több olyan eseményre kerül sor, amelynek célja a „márkás” politikusok hírnevének csorbítása, a feléjük irányuló bizalom megrengetése. Éppen ezért, a szövetség meg van győződve arról, hogy a legrövidebb időn belül tisztázódik majd a helyzet és kiderül, a vádak valóban alaptalanok voltak.

Kelemen Atilla, megyei RMDSZ-elnök a sajtónak úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy Borbély László ártatlan az ellene felhozott vádakban. A hatóságok azonban tegyék a dolgukat, viszont nem hinné, hogy Romániának éppen annyi ellensége lenne, mint ahány személyt a DNA végigvizsgált – folytatta a politikus.

Mint ismert, Borbély Lászlót befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítja a Korrupcióellenes Hatóság, amely bűnvádi eljárást indíttatott a környezetvédelmi miniszter és RMDSZ alelnök ellen. A legfőbb ügyész pedig ma, szerdán továbbította is Cătălin Predoiu, igazságügyi miniszternek a DNA felügyelők feljelentését.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top