Marosvásárhely: a Bernády-névadásra vonatkozó határozat visszavonását kérik

A Bernády György névadási határozat visszavonását kérte a marosvásárhelyi városi tanácstól a tegnapi tanácsülésen Sebastian Pui PNL-s helyi tanácsos. Továbbá azt is kérte, hogy az iskolát Adrian Păunescu költőről nevezzék el.

A tanács tavaly december 22-én hozta azt a határozatot, hogy a 2-es számú általános iskola vegye fel a város egykori polgármestere, Bernády György nevét.

A PNL-s tanácsos a visszavonás okának három beadványt nevezett meg, amelyeket a jelenlegi 2-es számú általános iskola pedagógusai, Ioan Laslo történelemtanár és Vlad Laura Renate tanító nyújtott be 42 szülő aláírásával ellátott kérelemmel együtt.

Az ülést vezető Kolozsváry Zoltán RMDSZ-es tanácsos elutasította a kérelmet és a tanácsi határozatmódosítás javaslatot arra hivatkozva, hogy maga a névadás még nem történt meg.

Matei Dumitru PDL-s tanácsos, főtanfelügyelő felszólalásában elmondta, a névadásokról egy külön tanácsülésen fognak majd tárgyalni, mivel egy decemberi miniszteri rendelet értelmében a 2012-2013-as tanévre az iskolák új megnevezéseket kapnak, és akkor a Bernády név is terítékre kerül – számolnak be blogbejegyzésükben a Bernády névadásét küzdő szülők.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top